Katolsk präst bygger moské i Nigeria

Fader Callistus Isara, nigeriansk katolsk präst, generalsuperior för The Missionary Society of Saint Paul of Nigeria (MSP) och kyrkoherde i byn Pagada nära huvudstaden Abuja, har hjälpt till att bygga en moské åt muslimerna i byn. De utgör majoriteten på platsen, de kristna är få, berättar tidningen Daily Nigerian som också intervjuar prästen.

Fader Callistus, hans orden och hans församling har hjälpts åt med bygget av moskén. I en tid när Nigeria sägs vara hotat av islamisering. Varför, undrar nog många.

– Som missionärer är vi angelägna om människornas välfärd. Först såg vi hur fint byn fungerade och byggde en skola åt den. Det viktigaste vi kan ge människor är utbildning, och sedan annat de behöver. Beslutet att bygga en moské, ett hälsocenter och rådhus för byn Pagada uttrycker vår filosofi att vilja förbättra människors liv. Inget skapar en vacker och god värld som att ge till dem som behöver, svarar kyrkoherden.

– Den längtan och önskan som byborna här hade, svarade vi på i S:t Paulus av Nigerias Missionssällskap, och förstås med hjälp av enskilda och grupper. Vi är glada att vara med om att bygga en plats för bön och gudsdyrkan och att ge tillfälle till undervisning för människor, och ett ställe för dem att sköta sin hälsa. Det är gester som är ömsesidiga, för de ger mer till mänskligheten än något annat, säger kyrkoherde Callistus.

(Daily Nigerian)