Muslimer skänker pengar till katedralbygge i Ghana

Ghanas muslimske vicepresident Alhaji Mahamudu Bawumia har vädjat till alla troende i landet att skänka pengar till bygget av en katedral i huvudstaden Accra. The National Cathedral of Ghana skall vara gemensam för alla kristna traditioner och kyrkor.

Enligt uppgifter i medierna har Ghanas storiman Osmanu Nuhu Sharubutu donerat motsvarande cirka 80 000 kronor till bygget. Två tredjedelar av Ghanas befolkning är kristen, muslimerna utgör en tredjedel. Kyrkan skall ligga i Accras centrum och ha 5 000 sittplatser samt flera kapell och ett baptisterium (dopkapell). Därtill kommer ett auditorium i två våningar med 5 000 platser, en central hall, en musikskola och flera andra lokaler. Här skall också Afrikas första bibelmuseum öppna samt ett dokumentationscentrum kring kristendomen i Ghana.

Grundstenen lades den 4 mars 2020 av president Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, själv praktiserande katolik. Hur mycket hela byggprojektet skall kosta är inte känt.

(Vatican News)