Påvens böneintentioner för oktober månad: ”Att alla döpta evangeliserar”

I ett kort videobudskap presentar påve Franciskus sin böneintention för oktober. Han uppmanar alla döpta att gå in i uppdraget att evangelisera genom att vittna med sitt eget liv i vardagen. 

– Om du gör saker för att Kristus vägleder dig, är det lätt för anda att se det, säger påven bland annat. De kommer att undra: ”Varifrån kommer den kärlek ifrån som denna person behandlar alla med, vänligheten, det glada humöret.”

– Det räcker att vara tillgänglig för hans kallelse och att leva i enhet med Herren i de mest vardagliga sakerna: arbetet, mötena, i vardagliga sysslor och händelser, att alltid låta oss vägledas av den Helige Ande.

– Jesus ber oss alla, även dig, att vara missionerande lärjungar. Är du redo?

(Vatican News)