Franciskansyster Gloria äntligen fri!

Syster Gloria Cecilia Narvaez mötte påve Franciskus på söndagen. Hon frigavs nyligen efter att varit kidnappad sedan mars 2017 av islamistiska rebeller i Mali.

Franciskansyster Gloria Cecilia Narvaez, som kidnappades i februari 2017 i Mali, är äntligen frigiven och vid god hälsa. På söndagsmorgonen mötte hon påve Franciskus vid mässan som invigde biskopssynoden.

Franciskansyster Gloria Narvaez från Colombia har frigivits efter drygt fyra och ett halvt års fångenskap hos sina kidnappare. Myndigheterna i Mali prisar hennes mod och uthållighet och gläder sig över att ”det är äntligen över och med ett glädjande resultat”. 

Syster Gloria, som har verkat som missionär, kidnappades av beväpnade jihadister den 7 februari 2017 nära gränsen till Burkina Faso. Hon hölls fången i sammanlagt fyra år och åtta månader. I fjol kunde två européer som lyckats fly från terroristerna bekräfta att syster Gloria var vid liv och i våras fick hennes bror ett signerat brev från henne via Röda Korset.

Sedan 2012 pågår en väpnad konflikt i Mali som har delat landet i två delar, där den norra styrs av islamistiska rebellgrupper. 

Ärkebiskopen av Mumako, Jean Zerbo, bekräftar att syster Gloria är vid god hälsa och strax efter frigivandet flögs hon till Rom där hon träffade påve Franciskus på söndagen. 

(Vatican News)