Kvinna blir administrativt ansvarig för Vatikanstaten

Påve Franciskus har för första gången utsett en kvinna till posten som administrativt ansvarig för Vatikanstaten. Syster Raffaella Petrini kommer inom kort att ansvara för bland annat Vatikanens museum, postväsende samt Vatikanstatens poliskår.

Det var i torsdags som påven utnämnde franciskansyster Raffaella Petrini till generalsekreterare för påvliga kommissionen för Vatikanstaten, Vatikanstatens lagstiftande organ med runt två tusen anställda. Därmed blir hon den kvinna med det högsta ämbetet inom Vatikanstaten.

Raffaella Petrini har doktorerat i statsvetenskap och har hittills varit professor vid det katolska universitetet Angelicum i Rom. Hon har sedan 2005 även arbetat för kongregationen för evangelisation.

(Vatican News)

%d bloggare gillar detta: