YouTube-präst blir yngsta biskopen i USA

”Fader J” rappar, har en podd och YouTube-kanal och är ansvarig för New Yorks karismatiska förnyelse bland spansktalande. Nu blir han även USA:s yngsta katolska biskop.

Det var i tisdags som kungörelsen kom från Vatikanen att fyrtiofemårige fader Joseph A. Espaillat kommer att vigas till hjälpbiskop i ärkestiftet New York, som omfattar 2,8 miljoner katoliker. Han kommer därmed att vara en av fem hjälpbiskopar som tillsammans med kardinal Timothy Dolan leder stiftet.

Fader Espaillat är i dag kyrkoherde i South Bronx och leder den karismatiska förnyelsen i den spansktalande minoriteten i ärkestiftet. Han har tidigare bland annat varit ansvarig för ungdomsverksamheten i ärkestiftet och driver en podd, Sainthood in the City, som även finns på YouTube.

(Catholic News Agency)