Fjärde anglikanske biskopen blir katolik

Foto: Chester stift

De tre biskopar i anglikanska kyrkan i Storbritannien som i fjol under viss uppmärksamhet upptogs i katolska kyrkan var i själva verket fyra. I dagarna offentliggjordes att även den förre biskopen av Chester, Peter Forster, blivit katolik.

Peter Forster, som var biskop i stiftet Chester 1996-2019 valde att i tystnad lämna anglikanska kyrkan i slutet av 2021 för att upptas i katolska kyrkan. Han blev därmed den fjärde biskopen efter John Goddard, Jonathon Goodall och Michael Nazir-Ali att under 2021 lämna den kyrka han verkat i.

Som biskop var Peter Forster mot legaliseringen av samkönade äktenskap i England och Wales 2013 men för kvinnliga präster, och Engelska kyrkans första kvinnliga biskop utnämndes till hjälpbiskop i hans stift. Peter Forster var även en av de tjugosex biskoparna representerade i parlamentets överhus House of Lords, där han satt 2001-2019.

(Crux)