Lars Gerdmars ikoner ställs ut i Berlin

Lars Gerdmars ikon Jakobs stege

Fredag den 13 maj invigs på Katholische Akademie i Berlin en utställning under namnet Von Angesicht zu Angesicht (”Från ansikte till ansikte”) med ikoner målade av Lars Gerdmar, verksam i Lund och mångårig skribent i Katolskt magasin. Arton iko-ner ingår i utställningen, däribland en kopia av den ikon med den helige Franciskus, som påve Franciskus fick sommaren 2017 som tack för sitt besök i Sverige hösten året innan (se Km 7–8/2017).

Kardinal Anders Arborelius kommer att inviga utställningen, och representanter från såväl katolska och ortodoxa som protestantiska kyrkan i Tyskland kommer att vara representerade. Hela öppningsdagens program kommer att simultantolkas och direktsändas på YouTube via denna länk med start kl. 14.00. Utställningen pågår fram till den 12 juni.
Från nummer 1/2016 till nummer 11/2017 medverkade Lars Gerdmar i Katolskt magasin med meditationer, där han utgick från ikoner som han själv målat. Samtliga meditationer finns tillgängliga i Km:s digitala arkiv.