Påven om Ukrainaresa: Jag väntar på rätt ögonblick!

(Foto: Vatican Media)

Han skulle gärna vilja besöka men väntar på det rätta tillfället. Det sade påve Franciskus på lördagen vid ett möte med en grupp barn på inre gården vid San Damaso i Vatikanen på en fråga från ett ukrainskt barn.

Det var det åttonde evenemanget av detta slag under rubriken ”Folkens förgård” sedan avbrottet på grund av coronapandemin. Denna lördag tog påven emot drygt hundrasextio minderåriga, många av dem med fysiska eller kognitiva funktionsvariabler. I gruppen ingick barn som flytt från Östeuropa.

Initiativet är inte ett engångsevent, utan en pedagogisk och fostrande väg som fortsätts under hela året med aktiviteter och tillfällen till möte och utbyte, meddelar organisatorerna för ”Folkens förgård”.

”Folkens förgård” är ett initiativ från påve Benedikt XVI för att främja dialogen mellan troende och icketroende människor.

(Vaticannews)