Minst 50 döda i attack under mässan i Nigeria

Minst femtio döda, däribland många barn, har mördats i en blodig attack mot en kyrka i Owo i Nigeria. Beväpnade män öppnade eld och sprängde bomber under pingstdagens mässa i S:t Franciskus-kyrkan i sydvästra Ondoprovinsen, ett område som hittills varit förskonat från blodiga attacker. I landets nordvästra delar har liknande attacker förekommit flera gånger.

Videoinspelningar från händelsen visar döda mässbesökare liggande i pölar av blod, omgivna av sörjande överlevande. Den officierande biskopen och prästerna uppges ha undkommit oskadda. I Rom underrättades påve Franciskus, som bad för offren och deras anhöriga.

Det lokala stiftets presstalesman, fader Augustine Ikwu, befarar att dödstalet kommer att stiga på grund av att många av offren är svårt skadade. Han säger också att biskopen uppmanar katoliker att ”bevara lugnet, vara laglydiga och att be för att fred och normala förhållanden ska återvända till vårt samhälle, vår delstat och vårt land”.

Nigerias president, Muhammadu Buhari, fördömde attacken i ett officiellt uttalande.

(Vatican News)