Påvemaning för Myanmar

(Foto: Lauren de Cicca/Caritas

– Jag ansluter mig till uppropet från biskoparna i detta älskade land, för att världssamfundet inte ska glömma det burmanska folket, att människovärdet och rätten till liv respekteras och likaså kyrkorna, sjukhusen och skolorna.

Det sade påve Franciskus efter middagsbönen på söndagen med anledning av den sedan länge pågående konflikten i Myanmar som ytterligare skärpts sedan militären tog makten i februari 2021. Gång på gång rapporteras våldsamma fördrivningar och godtycklig ödeläggelse från militärens sida. Även katolska kyrkan är svårt drabbad.

Dussintals kyrkor, även katolska, i förbundsstaterna Kayah och Chin har förstörts i flygangrepp och artilleribeskjutning. Tusentals människor, också kristna, har fördrivits eller flytt till grannlandet Indien.

(Vatican News)