Kristna flyktingar i Turkiet möter stora svårigheter

(Foto: Caritas Internationalis)

Katolikerna i Turkiet har ”inga stora problem”, men de många kristna flyktingarna från Iran, Syrien och Afghanistan, delvis också Afrika, möter desto större svårigheter. Det konstaterar biskopsvikarien för Anatolien, Paolo Bizzeti.

De har ingen plats att träffas eller fira gudstjänst och kan inte röra sig fritt, säger Bizzeti i en intervju i Asia News. Många lever redan sedan länge i Turkiet och lär stanna. De behöver få rimliga levnadsförhållanden och möjlighet att utöva sin religion.

Biskopsvikarien lovordar Turkiets generositet i flyktingmottagandet, men ”man får inte lämna Ankara i sticket med miljontals flyktingöden. Problemet berör alla och kan inte lösas genom att man betalar Turkiet för att de låter flyktingarna stanna”.

(Asia News, Vatican News)