Påve Franciskus lovordar kyrkan i Afrika

Heliga Familjens basilika i Nairobi

I ett videouttalande från tisdagen lovordar påve Franciskus mötet med Pan-African Catholic Theological & Pastoral Network, ett katolskt nätverk för de afrikanska kyrkorna, och säger att ”det år ett hoppfullt tecken att teologer, lekfolk, präster, ordensfolk och biskopar har tagit initiativet att vandra tillsammans”.

Att komma samman för att urskilja vad Gud vill säga oss idag är redan ett tecken på en kyrka som tar ett brett ansvar, sade Franciskus till mötet ”Teologi, Samhälle och Pastoralt liv” som äger rum i Kenyas huvudstad Nairobi den 19 till 22 juli. Han anknöt till visdomen hos Afrikas förfäder som ”påminde oss om att ´bergen kommer aldrig att mötas, men människor möts’.”

”Måtte en vishetens teologi, som ni föreslår, bli en god nyhet om barmhärtighet för de fattiga och stärka människor och samhällen i deras kamp för liv, fred och hopp”, sade Franciskus.

(Vatican News)