Påvemässa i Edmonton: Aldrig brista i respekt för dem som gått före

Omkring femtio tusen människor deltog i påve Franciskus friluftsmässa i Commonwealth Stadium i Edmonton på tisdagen. Påven, påtagligt allvarlig, predikade sittande i sin rullstol, medan många av mässdeltagarna likaså var påtagligt berörda och allvarliga.

Utgående från dagens firande av Jesu morföräldrar Anna och Joakim betonade påven att kärleken aldrig är ett tvång som berövar den andre den inre friheten. ”Låt oss lära oss detta: att aldrig undertrycka eller fängsla den andres frihet, aldrig brista i kärlek och respekt för de människor som gått före oss och står oss nära. För de är dyrbara skatter som rymmer en historia som är större än vår egen”, sade påven med hänsyftning till de begångna övergreppen mot ursprungsbefolkningens egna traditioner, språk och kultur.

(Vatikan News)