Biskop i husarrest i Nicaragua

Biskop Rolando José Álvarez av Matagalpa, Nicaragua, hindras av polis att lämna sitt hem för att fira mässan i katedralen. (CNS screenshot/YouTube)

Polisen i Nicaragua har tvingat biskop Rolando Alvarez i Matagalpa att stanna i sin bostad, anklagad för att uppmana till ”hatfulla handlingar” mot regeringen under president Daniel Ortega.

Biskopen har kritiserat stängningen av fem katolska radiostationer och polisens intrång i redaktionslokalerna. Polisen har hindrat biskopen och sex präster från att lämna sina hem för att gå till domkyrkan i närheten och fira mässa.

Sedan i torsdags är biskopen och tolv andra förhindrade att lämna hemmet. ”De sade åt oss att vi är under husarrest, sade biskop Alvarez i ett tal i mässan på lördagen som han sände över sociala medier från sitt hem i Matagalpa.

(Vatican News)