Fler mässor trots färre kyrkor i Odessa

Cathedral of the Assumption of the Blessed Virgin Mary, Odessa

Den romersk-katolske biskopen av Odessa, Stanislaw Szyrokoradiuk, konstaterar att allt fler människor går i mässan under tiden kriget pågår i Ukraina. I en intervju med Radio Horeb berättar han att antalet mässor stigit sedan kriget började.

Dessutom har man börjat fira en ”Barmhärtighetens rosenkrans”. Söndagar har antalet mässor ökat från fyra till sex. På vardagar firas fyra gudstjänster. I Odessa har fyra kyrkor och kapell förstörts. Men det andliga livet fortsätter, människor har ett intensivt behov av bön, säger biskopen.

Biskopen lovordar stödet från utlandet. Caritas tar emot många hjälptransporter i Odessa, och där fördelas gåvorna i två stora lagerutrymmen till mottagarna. Biskopen tackar alla som ber för Ukraina – bönen är ett starkt stöd.

(KNA/Vatican News)