Transsexuella i samtal med påven

I samband med sin onsdagsaudiens tog påve Franciskus för fjärde gången på bara några månader emot en grupp transsexuella, meddelar tidningen L’Osservatore Romano. En ordenssyster och en präst följde med gruppen och presenterade den för påven. Syster Geneviève Jeanningros, som tillhör kongregationen Jesu Små Systrar, bor nära gruppen i Ostia Lido, och prästen Andrea Conocchia är kyrkoherde i grannförsamlingen Torvaianica. Hans församling tar upp transsexuella, som lider under följderna av Coronapandemin.

L’Osservatore Romano uppger att påve Franciskus och kardinal Konrad Krajewski, chef för Vatikanens allmoseavdelning, stöder själavården och integrationen bland gruppen med syfte att återge människorna deras värdighet. Redan i april och juni tog påven emot några ur gruppen transsexuella från Ostia.

”Påvens uppmärksamhet på människor som lever i stor nöd och skörhet är ytterst hoppingivande”, citerar tidningen den franska ordenssystern och kyrkoherden. De transsexuella själva har varit förvånade över påvens hjärtliga mottagande, något som bidrar till ”en gnista som uppmuntrar till ett nytt liv”, säger de två.

(Domradio)