Sträng katolsk orden öppnar sitt fjärde kloster i världens största muslimska land

Trappisterna, en gren inom cisterciensorden, öppnade i somras sitt fjärde kloster i Indonesien, där munkarna kommer att ägna sig åt att be för och tjäna det indonesiska folket.

Munkarna inom trappistgrenen, som fått sitt namn från det första klostret La Grande Trappe i franska Normandie, lever ett strikt liv men bor i en kommunitet – till skillnad från kartusianerna, som bor och äter enskilt och endast firar mässan tillsammans. Men även trappisterna lever ett strikt och mycket enkelt liv. Redan 1953 öppnades deras första kloster i Indonesien, följt av ett 1987 och ett tredje 1996.

Nu har bröderna öppnat sitt fjärde kloster i landet, som med sina tvåhundra sjuttiofem miljoner människor är världens fjärde största sett till befolkningen. Det nya klostret, i Penggadungan, ligger över tre timmar från närmsta stora stad – helt isolerat och omgivet av skog.

Den lokale biskopen, Pius Riana Prapdi, invigde klostret och välkomnar bröderna.

– Det är en välsignelse att ha dem här i vårt stift. Deras böner behövs verkligen för världen.

Den katolska kyrkan i Indonesien består av trettiosju stift och omfattar tre procent av landets befolkning – drygt åtta miljoner troende.

(Aleteia)