Påven: ”Fira en mer anspråkslös jul och hjälp Ukrainas befolkning i stället”

Foto: Caritas Tyskland

Påvens generalaudiens, som hålls varje onsdag, avslutades i dag med en spontan uppmaning: ”låt oss ge konkreta tecken på hjälp”.

Påvens ord, som uppmanade alla att ”förnya närheten till våra ukrainska bröder och systrar, som lider så mycket”, yttrades strax före den välsignelse, som markerar slutet på generalaudiensen. Påve Franciskus anmodade alla att hålla ukrainarna i åtanke och nära hjärtat, framför allt under de andliga förberedelserna inför julen.

Han uppmanade även alla att fira ”en mer anspråkslös jul” och i stället skicka det som sparas som hjälp till ukrainare, som är i stort behov av hjälp på grund av kylan, bristen på läkare och medicinsk vård samt bristen på mat.

– Låt oss inte glömma… julen, ja visst. I frid med Herren, ja visst… Men med Ukrainas folk i våra hjärtan. Låt oss ge konkreta tecken på hjälp till dem.

(Vatican News)