Bad för sin son – bötfälld

Adam Smith-Connor. Foto: ADF International

Den engelska staden Bournemouth införde i höstas en så kallad ”safe zone” runt en abortklinik, där man måndag-fredag mellan kl 07 och 19 inte får göra korstecknet, visa skyltar med religiösa budskap eller på andra sätt göra synliga religiösa tecken. Böter har nu delats ut till dem som ertappas.

I november i fjol bötfälldes Adam Smith-Connor med hundra pund (cirka 1 300 kr) för att i stillhet i ett par minuter be för sin aborterade son i närheten av abortkliniken. Det var andra gången på kort tid som kommunens tjänstemän bötfällde för övertramp inom den så kallade säkerhetszonen.

Enligt juristbyrån ADF International, som bistår Adam Smith-Connor med att överklaga beslutet, stod han med ryggen till abortkliniken – för att visa hänsyn till personal och patienter – och bad i ett par minuter med slutna ögon. Boten blev utställd eftersom Adam Smith-Connor erkände till tjänstemännen att han ”bad för min son, som gått bort”.

”Ber för Jacob”

I ett uttalande från ADF International berättar Adam Smith-Connor, före detta militär som nu har familj och två barn, bakgrunden till det som hände:

”För tjugotvå år sedan körde jag min dåvarande flickvän till en abortklinik och betalade för aborten. Det var en central händelse i mitt liv. Konsekvenserna av det jag gjorde den dagen kom tillbaka som en sorg många år senare, jag det gick upp för mig att jag hade förlorat min son Jacob i en abort som jag betalade för. Nyligen stod jag utanför en liknande abortklinik och bad till Gud för Jacob, och för andra barn som förlorat livet i abort, för deras sörjande familjer och för personalen. Jag skulle aldrig ha trott att jag nu riskerar att hamna i brottsregistret för att be en stilla bön. Jag har tidigare assisterat vis aborter som del av min medicinska utbildning, men nu ber jag för dem som arbetar med det eftersom jag inser hur abort skadar kvinnor och familjer, och hur varje enda mänskligt liv är värdefullt – hur litet det än är. Men mest av allt ber jag för Jacob.

(ADF International)

Lyssna på argumenten när Adam Smith-Connor bötfälls: