Caritas startar insamling till jordbävningens offer

Domkyrkan i Iskenderun, högsätet för Anatoliens apostoliska vikariat, som omfattar östra halvan av Turkiet.

Lidandet efter jordbävningen i Turkiet och Syrien tidigt på morgonen den 6 januari är enormt. Nu startar Caritas Sverige en insamling för de nödställda.

Dödssiffrorna stiger för varje timme och lidandet för de överlevande är stort i det kalla vädret. Lokala Caritas-grupper samt utsända från Caritas i bland annat USA, Tyskland och Schweiz är på plats och ger nödhjälp. Men den hjälp som behövs är omfattande, och Caritas Sverige har därför i dag startat en insamling för att hjälpa de drabbade.

Kyrkor och andra gudstjänstlokaler har öppnat sina dörrar för de många som nu är hemlösa och utan el, värme, vatten och mat, och församlingspräster och kloster gör vad de kan för att bistå och delar ut mat till så många som möjligt.

Bidrag till Caritas insamling kan ges via swish (900 4789), bankgiro (900-4789) eller via Caritas Sveriges hemsida. Märk inbetalningen ”Jordbävning Syrien/Turkiet”.