Påven fortsätter att ringa till den katolska församlingen i Gaza dagligen

Den heliga familjens kyrka i Gaza. Foto: Wikimedia Commons

Varje dag ringer påve Franciskus till den katolska församlingen i Gaza för att försäkra om att han är med dem i tanke och bön.

Den katolska församlingen i Gaza får varje eftermiddag ett telefonsamtal från påve Franciskus, då han ber med dem han talar med och välsignar dem. Intill församlingskyrkan, Den heliga familjens kyrka, och i själva kyrkorummet, inhyses nu runt sjuhundra palestinier, som har förlorat sina hem som konsekvens av Israels beskjutningar.

Kyrkoherden fader Gabriele Romanelli, som befann sig i Jerusalem när konflikten utbröt för en månad sedan, har fortfarande inte lyckats ta sig in i Gaza, och säger till Vatican News, att det ”inte finns något säkert ställe, vare sig i norra eller södra Gaza”. Även fader Gabriele står varje dag i kontakt med sina församlingsmedlemmar, när det går att få telefonförbindelse, och han vet hur mycket påvens telefonsamtal betyder.

– Församlingsmedlemmarna mår så bra som de kan under omständigheterna, och de känner sig säkrast nära Jesus. De vet att det inte finns någon säker plats i hela Gazaremsan, men de känner Jesu närhet och hela kyrkans närhet.

Fader Gabriele berättar vidare, att man i kyrkan firar mässan varje morgon och på eftermiddagen, och dessemellan ”konstant” ber rosenkransen för fred och beskydd.

(Vatican News)