Rösta om det bästa kristna konstverket

Webbsidan Christian Art publicerar varje dag en reflektion över dagens läsningar tillsammans med ett passande konstverk som också kommenteras. Det är konstkännaren och möbelexperten fader Patrick van der Vorst som står bakom webbsidan, tidigare direktor för den anrika auktionsfirman Sotheby’s i London och återkommande medverkande i både brittisk och belgisk tv. Sedan ett år är han katolsk präst och verkar i ärkestiftet Westminister i England som församlingspräst i norra London.

Christian Art har i år, för första gången, arrangerat en tävling för kristen konst: Laudamus Award. Med ett förstapris på 25 000 pund (360 000 kronor) vill man med tävlingen uppmärksamma den djupa inverkan kristen konst har i att helga och prisa Gud – även i vår samtid.

Både yrkeskonstnärer och amatörer har kunnat bidra till tävlingen, och en jury har nu valt ut tio finalister bland över 1 200 bidrag från fyrtioåtta länder. På Christian Art skriver fader Patrick van der Vorst att han är ”oerhört imponerad” av konstverkens ”höga klass” och ”andliga djup”.

Vilket konstverk som vinner tävlingen avgörs av allmänheten. Man kan lägga sin röst på upp till tre av de tio finalkonstverken, och det går endast att rösta en gång. Omröstningen pågår fram till den 15 juni.

Se de tio bidragen och rösta här: