Svenska korsbärare från Rom till Aten

Foto: Walk for Europe

För femte sommaren i rad bär en grupp korsvandrare från Sverige ett kors genom Europa. I år går vandringen från Rom till Aten.

Sedan 2020 har det ekumeniska initiativet Walk for Europe arrangerat allt mer uppmärksammade korsvandringar genom Sverige och Europa. Året vandring, som påbörjades i Rom i går på nationaldagen, kommer att gå till Aten, dit korset beräknas ankomma den 12 augusti.

Varje dag går korsbärarna, tillsammans med ett tre meter högt träkors på hjul, en sträcka på mellan en och två mil medan de ber för enhet och fred i Europa. De stannar även vid olika platserna för att be, möta människor och välsigna platsen, enligt initiativets hemsida, och skriver vidare att ”vi ser det här som en kärlekshandling till Europa och vår värld”.

Ett detaljerat schema för vilka sträckor vandringen beräknas gå vilken dag finns på Walk for Europes hemsida, som finns på sju olika språk. På hemsidan kan man också kan anmäla sig för att delta på en eller flera delsträckor.