Ersättning till drabbade kristna i Pakistan

Foto: Wikimedia Commons

Kristna i Pakistan som förlorat sina hem i attackerna utförda av uppretade muslimer nyligen har fått motsvarande åttio tusen kronor i ersättning av staten.

Det är nyhetsbyrån AP, som rapporterar att myndigheter i Pakistan ersatt de nära hundra familjer, vilkas hem förstördes förra veckan av en muslimsk folkmassa som hämnd för en skändning av Koranen, som ska ha skett dagarna innan.

Enligt polisen har man gripit en stor del av gärningsmännen, som förra onsdagen attackerade såväl bostadshus som kyrkor och andra lokaler tillhörande kristna i staden Jaranwala. Totalt ska nu hundrasextio män ha häktats efter upploppen, som resulterade i att stadens samtliga tjugosex kyrkor brändes ner eller skadades svårt.

Lovar skydd för minoriteter

Attackerna mot de kristna i Jaranwala, som är bland de värsta i landets historia, har fördömts kraftigt både i Pakistan och i utlandet, och landets tillförordnade premiärminister Anwaar-ul-Haq Kakar lovade i ett tv-sänt tal i måndags att minoriteter som kristna, hinduer, sikher och andra ska skyddas. Vidare utlovade han att alla som varit inblandade i dådet kommer att straffas.

(Crux)