Franciskus besökte Benedikt XVI på födelsedagen

På måndagseftermiddagen hälsade påve Franciskus på hos sin företrädare Benedikt XVI, som firade sin 92-årsdag. Det skedde i den senares hem i klostret Mater Ecclesiae i Vatikanträdgårdarna, där han tillbringar sin levnads afton.

Vatikanens pressavdelning meddelar att besöket gav Franciskus tillfälle att ”med särskild tillgivenhet” gratulera jubilaren på födelsedagen. Hur länge besöket varade, och om samtalet även rörde sig om Benedictus senaste uppsats kring temat övergrepp, framgår inte av meddelandet.

Det har blivit tradition att den aktuelle påven hälsar på sin företrädare vid stora kyrkliga fester och andra tillfällen. Den 16 april fyllde Benedikt XVI 92 år. Sedan han trädde tillbaka bor han tillsammans med sin privatsekreterare ärkebiskop Gorg Gänswein och några medlemmar ur lekmannaföreningen ”Memores Domini” som svarar för förre påvens hushåll i det tidigare klostret i Vatikanträdgårdarna.

(Vatican News)